'

Pala Vlada Federacije BiH

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.radiosarajevo.ba
Nakon cjelodnevne rasprave Zastupnički dom parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine izglasao je nepovjerenje entitetskoj vladi. Donesene su i odluke kojima su Vladi, dok je u tehničkom mandatu, ograničene ovlasti.

Za izglasavanje nepovjerenja entitetskoj vladi glasovalo je 58 od 98 zastupnika, 26 ih je bilo protiv, a 6 suzdržanih. Hoće li odluka postati pravomoćna, odlučit će Dom naroda u petak. Izglašavanje nepovjerenja zatražili su Socijaldemokratska partija BiH, HDZ BiH, HDZ 1990. i Savez za bolju budućnost.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić nakon izglašavanja nepovjerenja na današnjoj je izvanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH rekao da osjeća olakšanje jer 'pritisak i atmosfera, koja se kreirala u posljednje vrijeme nije omogućavala Vladi FBiH da radi u ambijentu u kojem je radila do sada'.

Nikšić je istaknuo da je povjerenje bilo narušeno do te mjere više nitko nikome nije vjerovao što se moglo primijetiti i iz diskusija na sjednici.

'Ako bilo tko očekuje da ću nastaviti pljuvati po svojim suradnicima s kojima sam do prije nekoliko mjeseci zaista radio kao tim, ja nisam taj čovjek pa neću', rekao je Nikšić.

Šef Kluba zastupnika SDA Ismet Osmanović rekao je da njihov klub smatra da su predloženi zaključci protuzakoniti pa su napustili dvoranu tijekom glasovanja.

Media servis

Popularni Članci