Nema zaustavljanja i šopinga u Neumu, tko stane završit će u dvotjednoj izolaciji!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Bosna i Hercegovina planira ograničiti kretanje kroz svoj teritorij te dopustiti prolazak samo onim građanima Hrvatske koji imaju putovnicu, pisao je danas Dubrovački dnevnik.

Slobodna Dalmacija donosi kako osim toga, što bi osobnu iskaznicu mogla zamijeniti putovnica, došlo je i do rigoroznije kontrole u samom gradu Neumu, kroz koji je doslovno dopušten samo tranzit jadranskom magistralom. Nikakvo zaustavljanje u Neumu nije dozvoljeno. Ako netko od hrvatskih građana iz bilo kojih razloga stane u Neumu, bilo da se odmori, popije kavu ili kupi burek smatra se da je ušao na teritorij BIH i za njega vrijede odredbe, koje je donijelo vijeće Ministara proglašenjem stanja prirodne i druge nesreće, a to je da ide u karantenu.

Onima koji se zateknu izvan jadranske magistrale ako ih se "uhvati" federalni sanitarni inspektor će izdati rješenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor i izolaciju u trajanju od 14 dana.

- Hrvatski državljani kao i svi drugi koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu moraju imati putovnicu. Tako je na svim graničnim prijelazima pa i na granici kod Neuma. Građani Hrvatske mogu neometano prolaziti kroz Neuma ali za to moraju imati isključivo valjanu putovnicu - kazala je za Slobodnu Dalmaciju glasnogovornica Granične policije BiH, Franka Vican. Vican je još pojasnila da svi koji putuju prema Dubrovniku kroz Neum trebaju proći za sedam do deset minuta ovisno o gustoći prometa bez ikakvog stajanja ili zadržavanja.

DOZNAJEMO! BiH ima čudnu ideju, preko Neuma bismo mogli s putovnicom?

Popularni Članci