DISCIPLINA 'HOTELSKA RECEPCIJA' Izniman rezultat Dubrovkinje Marine Kovačić na svjetskom natjecanju u Kazanu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Spektakularnim zatvaranjem i dodjelom medalja najuspješnijim, na stadionu Kazan Arena, završeno je 45. natjecanje WorldSkills na kojem je sudjelovalo 1354 mladih profesionalaca iz 63 zemlje i regije koje su pokazali svoje sposobnosti u 56 vještina.

Najsvečaniji trenutak za Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik bilo je proglašenje Marine Kovačić za Best of Nation, titule najboljeg natjecatelja po postignutom rezultatu u nacionalnom timu. Marina je u svojoj disciplini, Hotelska recepcija, kao najmlađa natjecateljica od njih 16, osvojila peto mjesto i Medalju izvrsnosti za izniman rezultat. Za hrvatski tim se natjecalo deset mladih stručnjaka iz različitih disciplina.

"Ova nagrada je rezultat Marininog predanog rada tijekom školovanja u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik te priprema u okviru tima WorldSkills Croatia uz praktičnu nastavu u hotelu Hilton Imperial. Ovim Marininim rezultatom još jednom je potvrđen  izuzetno kvalitetan rad mentorice Amele Obad jer se i lani, kao mentorica Euroskills natjecanja vratila s medaljom kvalitete. Vrijedi napomenuti da su ove dvije medalje prve medalje sa ovih natjecanja za Republiku Hrvatsku", priopćili su iz dubrovačke škole.

Svjetsko natjecanje WorldSkills Kazan 2019. koje se održavalo od 22. do 27. kolovoza  službeno je obilježen kao najveći međunarodni događaj u Rusiji u 2019. godini. O važnosti događaja svjedoče spektakularne ceremonije otvaranja i zatvaranja koje su se održale na stadionu Kazan Arena. Na zatvaranju, kojem je nazočilo 45 tisuća gledatelja na stadionu, pozdravni govor sudionicima natjecanja  održao je ruski predsjednik Vladimir Putin, a sama ceremonija  bila je uz bok zatvaranju Olimpijskih igara.

Kineski predsjednik Xi Jinping obratio se gledateljima u snimljenoj poruci najavljujući sljedeći susret u Šangaju 2021. godine.

"Čestitamo Marini i Ameli na njihovom uspjehu, što je ujedno i najveći uspjeh Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik ikada", poručili su.

Popularni Članci