Kritika njemačke televizije: Hrvatskoj treba puno brzih testova za goste, Vlada očito još nije sasvim spremna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Njemački javni servis MDR objavio je na svojem portalu članak u kojem se analizira kakva će biti turistička sezona ove godine u Hrvatskoj, koju opisuju kao "jednu od Nijemcima najdražih destinacija".

"Možete li i ovog ljeta bezbrižno otputovati u Hrvatsku? Ili se jadranski turizam suočava s još jednom godinom katastrofe zbog pandemije korone? Iako hrvatski domaćini čine sve kako bi zajamčili sigurnost turista, brojke zaraženih u konačnici će odrediti razvoj sezone 2021. godine", konstatira MDR.

MDR ističe da se ovog proljeća na hrvatskim plažama većinom mogu susresti samo domaći gosti, prenosi Index

Uz to, turistički sektor od države zahtijeva još mnogo besplatnih brzih testova za goste. "Vlada očito još nije spremna. Liječnik na otoku Braču objasnio je televiziji N1 da je u ovogodišnjoj predsezoni sam nabavio brze testove za koronu, jer nije imao vremena čekati da se vlada pokrene", navodi MDR.

"A što ako se u Hrvatskoj zarazite koronavirusom? U pravilu otoci koji su dalje od kopna i većih gradova imaju manje medicinske prakse i bolnica. Ali ako godišnji odmor provodite u blizini gradova poput Rijeke, Splita ili Zadra, tamo možete računati na solidnu zdravstvenu zaštitu", smatra MDR.

Popularni Članci