KAO IZ HORORA Jato orki napalo jahtu: 'Ispočetka nam je bilo fora, a onda...' (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Bilo je to jezivo iskustvo, rekli su kasnije za Daily Mail supružnici koji bili na brodu kojeg su sat vremena napadale orke.

Janet Morris i Stephen Bidwell iz Cambridgea uživali su u jedrenju uz obalu Maroka kada su ugledali jato orki. Neki od smrtonosnih sisavaca tada su počeli udarati o brod - napad koji je, tvrde Janet i Stephen, trajao sat vremena.

Ispočetka su bili oduševljeni i impresionirani velikim životinjama, no onda se orke nisu došle pokazati, nego žele potopiti njihovu jedrilicu (na kojoj su bili u sklopu tečaja jedrenja), pa im ništa više nije bilo lijepo. Šest kitova okomilo se na jedrilicu iz razloga koji su samo njima poznati. Ljudi koji su s ovim parom bili na brodu nastojali su, kao i oni, ne paničariti, no nije im bilo lako. Ne samo da se na njih obrušilo jato uzrujanih orki, nego su im problem radili i snažan vjetar te veliki valovi, prenosi Jutarnji. 

- Nisam mogla vjerovati kada sam ih vidjela. Svjesna sam da se ovo događa veoma rijetko. No, mi smo bili posve nemoćni u tom trenutku - ispričala je novinarima Janet.

Na koncu su se uspjeli izboriti s vjetrom i valovima te vratiti u luku, a orke su, nakon sat vremena, odustale i otišle svojim putem.

Popularni Članci