Jesu li ih locirali? Svi brodovi na Atlantiku krenuli su prema istom mjestu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Anita Perkov Kalebota/Facebook
Prema Marine Trafficu, brodovi koji češljaju područje iznenada su promijenili rutu i sada svi idu prema istom smjeru. Još uvijek nema službene potvrde o lokaciji prema kojoj su se zaputili.

Nešto se događa u potrazi za nestalim kapetanom Miškićem, donosi 24sata.

Prema Marine Trafficu, brodovi koji češljaju područje iznenada su promijenili rutu i sada svi idu prema istom smjeru. Još uvijek nema službene potvrde o krajnjoj lokaciji prema kojoj su se zaputili. Na vrlo maloj su udaljenosti jedni od drugih, a pomorci u Facebook grupi Bourbon Rhode tvrde da su vjerojatno nešto uočili. 

Brod Alp Striker kruži u dijelu Atlantika u kojem su u noći s nedjelje na ponedjeljak uočene dvije signalne rakete. Povezuje ih se s nestankom hrvatskog kapetana Dine Miškića i još šest pomoraca nakon potonuća Bourbon Rhodea. Pozvana su i tri dodatna trgovačka plovila te, za zračnu potporu, zrakoplov Hercules C-130.

Novi napori u potrazi za pomorcima s potonulog tegljača Bourbon Rhode koje vodi brod Alp Striker zasad nisu urodili plodom, objavila je u utorak navečer kompanija u čijem je vlasništvu bio potonuli brod.

Dva pomorca s broda Alp Striker tijekom noći na ponedjeljak rekli su da su vidjeli moguće signalne znakove te se brod uputio prema tom području, u koordinaciji s CROSS Antilles- Guyane, francuskom pomorskom službom za spašavanje na Karibima.

CROSS je pozvao i tri dodatna trgovačka broda da promijene smjer i upute se prema području iz kojeg je odaslan signal, kaže se u priopćenju kompanije Bourbon, piše 24 sata.

Popularni Članci