Glavni istražitelj pod istragom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.pennlive.com
Južnoafrički detektiv Hilton Botha,inače glavni istražitelj u slučaju paraolimpijca, i sam je suočen s čak sedam optužnica za pokušaj ubojstva, potvrdila je policija, piše Index. Prema navodima policije, Botha, koji predvodi istragu oko ubojstva Reeve Steenkamp, navodno je sudjelovao u pucnjavi u pijanom stanju prije nekoliko godina.

Južnoafrički list "Eyewitness News" piše kako bi se Botha i još dvojica policajaca pred sudom trebali naći u svibnju. Protiv njih su podignute optužnice zbog sumnje da su pijani iz automobila otvorili vatru na minibus u kojem su se nalazili brojni putnici. Iako iz medijskih izvještaja nije potpuno jasno kada se zločin dogodio, neki mediji javljaju da satira iz 2009. godine.

Trojica policajaca su uhićena 2011. godine, ali su tada optužnice protiv njih odbačene. U međuvremenu su ponovno podignute. Glasnogovornik policije Neville Malila za agenciju AFP je izjavio da je policija tek jučer obaviještena o ponovnom podizanju optužnica. Zasad nije poznato hoće li Botha odstupiti s mjesta glavnog istražitelja u slučaju Pistorius.

Podsjetimo, najpoznatiji svjetski paraolimpijac optužen je za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp, a on tvrdi da ju je ubio u samoobrani, misleći da se radilo o provalniku.

Izvor: Index.hr

Popularni Članci