ČESTITAO JOJ PLENKOVIĆ Šuica dobila zeleno svjetlo od Odbora Europskog parlamenta, zahvalila se suprugu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubravka Šuica, hrvatska kandidatkinja za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju tri dobila je podršku nakon saslušanja pred Odborom za ustavna pitanja, kojemu su se pridružili i članovi Odbora za rad i socijalna pitanja.

Nakon saslušanja Odbor je održao sjednicu iza zatvorenih vrata na kojoj je podržao  Šuicu za funkciju za koju ju je predložila nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Šuici je na Twitteru čestitao Andrej Plenković, donosi Dnevnik.hr.

"Čestitam na potvrdi u Odboru za ustavna pitanja Europskog parlamenta za potpredsjednicu Europske komisije za demokraciju i demografiju. Veliki uspjeh za Hrvatsku", poručio je Plenković. Dubravka Šuica se na svom Facebook profilu zahvalila suprugu, a podijelila je njihovu zajedničku fotografiju.

Za zeleno svjetlo bila je potrebna  dvotrećinska većina koordinatora. 

Nakon saslušanja, grupacija Zelenih na Twitteru je poručila kako nisu zadovoljni Šuičinim izlaganjem u segmentu reproduktivnih prava te prava manjina.

"Trenutno je ne možemo potvrditi, imamo još pitanja", poručili su Zeleni. 

Pascal Durand iz kluba zastupnika Zelenih/Europskog slobodnog saveza kazao je kako je izlaganje Šuice bilo "samo dovoljno, ali ne i inspirativno".

"Kandidatkinja je često bila previše neprecizna i ponekad je s oklijevanjem odgovarala na pitanja vezana uz naš zajednički izazov da reformiramo Europsku uniju, kao i na pitanja o svom demografskom portfoliu", poručuje Durand. 

Popularni Članci