'

Britanka u bijegu od zlostavljača skočila kroz prozor

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.foxnews.com
Nakon ubojstva studentice u prosincu te dva grupna silovanja u posljednjih mjesec dana, svjetski mediji ponovno pišu o napadu na ženu. Ovaj put radi se o 31-godišnjoj Britanki koja je, srećom, pobjegla skočivši s hotelskog balkona, piše Guardian.

Žena navodi kako joj je muškarac dolaskom na vrata u utorak oko 4 sata ujutro nudio masažu glave, a nakon što ga odbila, on je nastavio kucati i navaljivati te je ona kao jedini izlaz vidjela skok koji joj je donio ozljedu desnog gležnja. Pomoć je potražila od prolaznika, a onda sve prijavila policiji.

Policija je uhitila muškarca po imenu Sachin Chauhan za kojega postoji sumnja da je blizak rod vlasnika Agra Mahala, hotela u kojemu je boravila žena. Tereti ga optužnica za 'napad na ženu ili korištenje sile s namjerom da ugrozi njenu skromnost'.

Chauhan je navodno policiji ispričao ponešto drugačiju verziju događaja. Naime, tvrdi kako je Britanka tražila buđenje u 4 sata ujutro jer se trebala odjaviti iz hotela sat kasnije. Rekao je također kako je dan ranije ona sama tražila masažu.

Ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je: „Svjesni smo incidenta u koji je upletena Britanka. U kontaktu smo s lokalnim vlastima i pružamo konzularnu pomoć britanskoj građanki.“

Lokalna policija izjavila je: „Zapečatili smo hotel Agra Mahal te premjestili turistkinju u drugi hotel o našem trošku. Nakon saslušanja njene priče u trajanju od sat vremena, obećali smo joj sigurnost te da se nema čega bojati.“

Ovaj slučaj dogodio se samo nekoliko dana nakon što je javnost obavještena o napadu na švicarski par koji je kampirao u šumi. Naime, savladajući muškarca, četvorica su silovala ženu pred njenim mužem i to nedaleko od Agre.

Ministarstvo vanjskih poslova upozorilo je: „Žene moraju biti jako oprezne kod putovanja u Indiju. Pojavljuje se sve veći broj slučajeva u kojima su žene seksualno napadnute stoga posebno turistkinje moraju biti na pojačanom oprezu.“ Također je napomenuto kako bi nježniji spol trebao izbjeći samostalno kretanje u javnom prometu, posebno noću.

Nakon mnogobrojnih slučajeva, javnost je reagirala bijesom i velikim brojem protesta protiv napada na žene. Nakon što je studentica brutalno silovana te poslije preminula od ozljeda zadobivenih u autobusu u New Delhiju, vlada je sve više pod pritiskom da požuri s novim strožim zakonima koji bi zaustavili iživljavanje.

Vrijedi napomenuti i da komentari na stranici TripAdvisor svjedoče kako Britanka nije prva koja je svjedočila ranojutarnjem buđenju u Agra Mahal hotelu. Naime, Natasha W napisala je: „Neželjeno buđenje u 4:30.“

Izvor: Guardian

Popularni Članci