'

Benedikt XVI pozdravio i hrvatske hodočasnike

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Reuters
Prvi put otkad je najavio svoj odlazak, Papa Benedikt XVI pojavio se u javnosti. 20 minuta prije 11 sati počeo je redovitu audijenciju s vjernicima u dvorani Pavla VI., a misa je predviđena u 17 sati.

Po ulasku u dvoranu, Papa je dobio veliki pljesak vjernika.

"Hvala vam na takvim simpatijama", poručio je Papa Benedikt XVI na početku govora. Svima je zahvalio za iskazanu ljubav i molitve, a potom vjernicima poručio da mole za cijelu Crkvu, njega i novog Papu.

Komentirajući svoj odlazak rekao je kako je svjestan težine odluke, ali još jednom ponovio ono što je rekao kardinalima u ponedjeljak, da više jednostavno nema snage te da je uvjeren da će ga vjernici podržati molitvom.

"Učinio sam to za dobrobit Crkve, potpuno slobodno", rekao je Papa i dodao kako je odluku donio nakon dugog vremena i molitve i preispitivanja savjesti pred Bogom.

"Svoju dužnost ne mogu obavljati s dovoljnom fizičkom i duhovnom snagom koja je potrebna", rekao je Papa, koji je na audijenciji pozdravio i hrvatske vjernike.

"Pozdravljam od srca hrvatske hodočasnike. Dragi prijatelji, neka vam ova Korizma bude milosrdno vrijeme jačanja vjere i nade u uskrsnuće. Hvaljen Isus i Marija!", poručio je Papa.

Benedikt XVI u 17 će sati predvoditi misu u povodu čiste srijede kojom započinje vrijeme korizme. Misu će iznimno održati u bazilici Svetog Petra zbog mnoštva zainteresiranih vjernika koji su se počeli okupljati na istoimenom trgu.

 

Media servis

Popularni Članci