NOTORNA LAŽ U NAJGORE DOBA Austrijanci objavili staru vijest o zagađenju Jadrana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
“Odvratno i opasno: Fekalije u moru u Hrvatskoj”, naslove je članka austrijskog portala “Vol.at”, koji je daleko od istine. Tekst objavljen 7. srpnja navodno je prvi prenio portal Heute koji u svom tekstu čitatelje navodi na netočne zaključke.

Austrijski mediji vijest su uzeli s hrvatskog portala Morski.hr, no vijest je stara godinu dana. Uz to su priložili i staru satelitsku fotografiju “fleke u moru”.

“Na tu temu postoje brojni članci, posebno videozapisi mještana i turista, koji prikazuju zagađenje mora i sanitarne uvjete na području koje vodi izravno u more”, navode u tekstu.

Upozorili su i kako se u Hrvatskoj pojavljuju sve češće vijesti o otpadnim vodama u moru te su upozorili na brojne zaraze do kojih može doći.

Iako je jedan od austrijskih portala naknadno maknuo lažnu vijest, “Vol.at” to još nije napravio, prenosi Net.hr.

Podsjetimo, Morski.hr je u tekstu starom više od 11 mjeseci napisao “Zagađenje Jadrana poprimilo je tolike razmjere, da se bez problema neki slučajevi vide i iz svemira!”. Nakon toga, problema s fekalijama u Jadranu više nije bilo, no čini se da neki austrijski mediji ne vide problem i da ih i danas prenose.

Popularni Članci