Ako netko još sumnja u cjepivo, neka pogleda ovaj graf

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Europska komisija objavila je graf koji pokazuje odnos cijepljenih i umrlih u zemljama Europske unije.

."Podaci pokazuju da što je veća procijepljenosti, to je manja smrtnost", napisala je Europska komisija u opisu grafa na Twitteru.

Na vrhu procijepljenosti je Irska, gdje je procijepljeno 93 posto odraslog stanovništva. Oni na milijun stanovnika imaju 15 umrlih u 14-dnevnom periodu. Nakon njih je Portugal, gdje je procijepljeno 92 posto odraslih, a imaju 10 mrtvih od korone na milijun stanovnika.

Isti postotak procijepljenih ima Malta. Ona bilježi 0 preminulih od korone na milijun stanovnika. Podsjetimo da se radi o 14-dnevnom periodu.

Belgija je, primjerice, procijepila 87 posto odraslih, a ima 29 umrlih na milijun ljudi u spomenutom periodu.

Hrvatska je na 55 posto procijepljenih starijih od 18 godina te ima 168 umrlih od korone u istom periodu. Poljska, primjerice, ima 62 posto cijepljenih odraslih i 49 posto umrlih u 14-dnevnom periodu.

Najgore pak stoje Rumunjska i Bugarska. Rumunji su procijepili 43 posto odraslih i imaju 267 umrlih na milijun stanovnika, dok Bugari imaju 29 posto procijepljenih i 325 umrlih.

Hrvatska je četvrta najgora po procijepljenosti, a iza nas su samo Slovačka, Rumunjska i Bugarska. Četvrti smo najgori u EU-u i po umrlima, sa 168 umrlih na milijun ljudi, prenosi Net.hr.

Popularni Članci