'

Dubrovački SDP poziva: Pridružite nam se na grahu u Gružu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Dubrovački SDP je pozvao sugrađane na grah povodom Praznika rada, a tom su se prilikom osvrnuli i na važnost toga dana. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Međunarodni praznik rada podsjeća nas na povijesnu borbu radnika za bolje uvjete rada i pravednu plaću, a njegovo obilježavanje danas predstavlja nastavak borbe i izraz radničke solidarnosti.

 

Veliki broj hrvatskih građana radi u lošim uvjetima za nisku plaću, dok većina radnika nakon umirovljenja preživljava s mirovinama koje su ispod razine ljudskog dostojanstva. 

 

U ovakvim uvjetima rastuće inflacije, briga za standard svih radnika mora nam biti prioritet!

 

SDP je bio i ostat će najveći zaštitnik radničkih prava. Želimo predvoditi istinske promjene i osigurati rješavanje stvarnih problema radnog zakonodavstva, potplaćenost i nesigurnost radnog mjesta jer problema je nažalost jako puno.

Ali bez promjene vlasti neće biti niti promjene odnosa prema radu i radnicima.

 

Uvijek smo otvoreni za razgovor sa sindikatima, ali i našim partnerima iz progresivnih političkih stranaka, koje poput nas zagovaraju dobro plaćen rad i zadovoljstvo radnika u svrhu postizanja pravednijeg i solidarnijeg društva.

 

Borit ćemo se za bolju Hrvatsku bez nepravde i korupcije. Hrvatsku sretnih i zadovoljnih ljudi koji će od svog rada moći živjeti život dostojan čovjeka.

 

Prigodno druženje uz nezaobilazni grah održat će se u Parku Luja Šoletića (Gruž) u srijedu 1. 5. 2024. od 11:00 do 14:00 sati.

 

Radujemo se vašem dolasku.

 

U susret 1. maju želimo Vam poželjeti sretan Praznik rada!

 

v.d. predsjednice GO SDP Dubrovnik, Anita Bonačić Obradović