'

DRAMA U DP-U Penava izabran za predsjednika, Radić s ekipom izletio vanka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Neva Zganec/PIXSELL
Domovinski pokret (DP) održavao je danas u Zagrebu Izborni sabor stranke, a 103 stranačka izaslanika izabrali su predsjednika DP-a, zamjenika te članove Domovinskog odbora. 

 "Kako smo i najavljivali, situacija je bila pod kontrolom", započeo je novoizabrani šef DP-a Ivan Penava obraćanje novinarima nakon Izbornog sabora.

"Ako se pitate o čemu se ovdje radilo, ovdje se radilo o borbi ideološke struje, jezgre DP-a protiv tehnomenadžera i pokušaja upravljanja DP-om na taj način, znali smo da je to ples za jedno ljeto i nismo se dali manipulirati od strane nekakvih igrača iz sjene."

Poručio je da se od Radića slušalo svašta proteklih dana. "Opsjena, iluzionist!"

"Parlamentarna većina je sigurna", poručio je na kraju Penava.

Nakon Izbornog sabora izjave za medije dali su Ivan Penava i Stipo Mlinarić Ćipe.

"Sačuvali smo dostojanstvo stranke, borili smo se da ne idemo prljavo, vrijeđajući bilo koga, kako je druga strana radila. Doktor Peternel je na izlasku vikao ‘smeća, smeća‘. Ja nemam titulu doktora, ali držim dignitet i nikad se ne bih spustio na takav nivo. Ali to su oni, mi i dalje pružamo ruku, 39 njih koji su izašli iz dvorane", kazao je Ćipe, a prenosi N1.

"Poraženima - imaju pravo da se ljute, ali ja ih pozivam da dođu u ponedjeljak, nema osvete ni odmazde ni prijetnje", dodao je.

 Mario Radić i njegova ekipa napustili su dvoranu prije samog glasanja zato što donesena odluka da o novom predsjedniku i zamjeniku predsjednika stranke delegati glasaju javno - dižući pred svima pločice "za" ili "protiv", piše Jutarnji

- To je smiješno, ovo nije sabor, o čemu mi pričamo - rekao je Radić nakon što je napustio izborni sabor.

- To je banda, pa gdje to ga ima, da se glasa javno?! Što je idući korak, da se glasa javno i na parlamentarnim izborima. Ja s tim ljudima više ne želim imati nikakve veze - rekao je Igor Peternel, Radićev kandidat za zamjenika predsjednika stranke.

- Dajte nam dva, tri dana - rekao je Peternel novinarima koji su ga pitali izlazi li iz DP-a i koliko će saborskih zastupnika prestati podržavati Vladu DP-a i HDZ-a.

Popularni Članci