test

Učitaje prijašnje vijesti
U ZONI BEZ GRANICA

U Zračnoj luci teku zadnje pripreme za Schengen, za 60 posto putnika se ukida granična kontrola (FOTO)

Uz ljetni red letenja zrakoplova, u Zračnoj luci Dubrovnik se od nedjelje počinju primjenjivati pravila zone Schengena.
inicijativa Svjetske organizacije za zaštitu prirode

Večeras Zidine, Knežev dvor i Gradska vijećnica na sat bez rasvjete za planet Zemlju

Gašenjem akcentne rasvjete na sjevernom i zapadnom dijelu gradskih zidina, na pročelju Gradske vijećnice i Kneževog dvora, Grad Dubrovnik će se i ove godine pridružiti akciji „Sat za planet Zemlju“ Svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature).
grad dubrovnik

Ugledni stručnjaci dentalne medicine na kongresu u Župi, Tepšić im govorila o projektu Poštujmo Grad

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je ove subote na otvorenju 9. Međunarodnog kongresa Stomatološkog fakulteta u Zagrebu, koji se u hotelu Sheraton Dubrovnik Riviera održava do subote 25. ožujka. 
obnova grada

SEZONA POD SKELAMA Baštinu se ne može staviti na čekanje, u Gradu će biti radova i kroz ljeto (FOTO)

 Kako bi se stoljetni Grad živopisne povijesti sačuvao za generacije koje dolaze, turisti će u điru ipak vidjeti i pokoje moderno gradilište, jer kontinuirano se radi na obnovi spomeničkih objekata 
RADOVI

Obnavlja se zgrada policije u Šipčinama, za godinu dana sve bi trebalo biti gotovo

 Iz policije su potvrdili kako će MUP napustiti zgradu na Ilijinoj glavici kada ova u Šipčinama bude spremna za useljenje
ZAKONI

PROMJENE U RADU KAFIĆA I RESTORANA Ugostitelji ovo više neće smjeti koristiti

Očekuje se da će Europska komisija Parlamentu uskoro predstaviti prijedlog nove Uredbe o ambalažnom otpadu te će nakon toga započeti formalni postupak usuglašavanja kroz nadležne Odbore.
trgovina

ZBOG SALMONELE Još jedan prehrambeni proizvod povlači se s polica

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavjestio je potrošače da se sa polica trgovina povuku jaja proizvođača KOKA PRODUKT.
'škrti' gosti iz europe

KULTUROLOŠKA RAZLIKA? Konobaricu razbjesnila napojnica od 65 eura

Konobarica iz New Yorka izazvala je veliku svađu na društvenim mrežama nakon što je goste iz Europe prozvala škrtima jer joj nisu ostavili veću napojnicu.
ZAŠTIĆENI SU

BRIGA OKO KAMATNIH STOPA Matematičar objasnio zašto građani mogu biti mirni još neko vrijeme

Inflacija i financijska kriza zahvatile su bankarski sustav. Osim što su banke od Amerike do Švicarske zamalo izbjegle stečajnu katastrofu - velikom broju građana EU-a, posebno u državama koje su izvan eurozone porasle su kamatne stope na kredite. Tako je Šveđanima u prosjeku za stambeni kredit od 150 tisuća eura mjesečni anuitet za ratu kredita porastao 300 eura. Hrvati za sada nemaju takvih problema, a zašto je to, još uvijek, tako, objasnio je matematičar i financijski stručnjak, Toni Milun.
BUĐENJE ŽIVOTA

Stiglo nam je turističko proljeće, sve više turista je u điru (FOTO)

Ako je suditi po prizorima na Stradunu ovo turističko proljeće donosi buđenje života.
autonomna vozila

Mijenja se Zakon o prijevozu u cestovnom prometu kako bi Rimac mogao uvesti robotske taksije

Radna skupina Ministarstva prometa radi na izmjenama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu kojima bi se zakonski omogućilo uvođenje autonomnih taksi vozila u svakodnevnu upotrebu, doznaje Jutarnji list.
vratite ga

Poznati lanac s polica povlači pastu

DM je iz predostrožnosti povukao "dmBio tahini pastu od sezama, 250 g", s rokovima trajanja najbolje upotrijebiti do 21.02.2025. i 25.02.2025. jer se, kako pojašnjavaju, ne može isključiti mogućnost prisutnosti bakterije salmonele u tim proizvodima.
duži dani

NE ZABORAVITE POMAKNUTI SAT Kreće ljetno računanje vremena

Ljetno računanje vremena počinje zadnje nedjelje u ožujku, ove je godine to 26. ožujka, i tada se sat pomiče unaprijed, s 2:00h na 3:00 sata. Dani će se produljiti, odnosno sunce će kasnije izlaziti i kasnije zalaziti. 
Učitaj još vijesti