SUTRA PRATITE SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA Grad planira kupiti zemljište u Solitudu za vrtić, novosti za autobusere

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održat će se sutra, kako je i najavljeno. No, sjednici neće moći prisustovati novinari.

Sukladno preporukama, a kako bi se ograničio veći broj osoba na jednom mjestu, sjednici će sutra na samom mjestu, u Velikoj vijećnici, od predstavnika medija moći prisustvovati samo kamermani, a svi će sjednicu moći pratiti na prijenosu uživo, javili su iz Grada Dubrovnika.

Na portalu Dubrovačkog dnevnika od 11 sati možete uživo putem streama, kao i u tekstualnom obliku, pratiti 28. sjednicu koja za sad ima najavljeno 35 točaka dnevnog reda. Vijećnici će tako raspravljati o odluci o komunalnom redu, uređenju prometa na području grada, zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima, a gradonačelnik će podnijeti izviješće od srpnja do prosinca prošle godine.

Osim toga, gradonačelnik će predstaviti Prijedlog zaključka o kupnji Vrtlarove nekretnine u Solitudu pa bi tako Grad trebao izdvojiti 3,7 milijuna kuna za gradnju vrtića. Također, vijećnici će raspravljati o davanju suglasnosti Libertasu za sklapanje ugovora o operativnom leasingu na razdoblje od sedam godina za nabavku tri nova zglobna niskopodna autobusa. Sutra će biti imenovan ravnatelj Javne ustanove Športski objekti Dubrovnik.

Popularni Članci