Studentski teatar Lero izvest će Vojnovićevo djelo u Lazaretima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Studentski teatar Lero, u nastavku prošle godine započetog programskog ciklusa „Čitanje Grada“ prikazat će svoj novi izbor „Tri Sveca“ Iva Vojnovića.To je zapravo proglas za prikupljanje novčanih sredstava potrebnih da se nabave zvona za tri gruške crkve, oduzeta u Prvom svjetskom ratu. 

Na zamolbu Odbora osnovanog u tu svrhu, napisao ga je 6. prosinca 1922.Ivo Vojnović, za sakupljanje milodara za nabavu zvona crkve Sv. Nikole na Kantafigu, Sv. Vlaha na Gorici i Sv. Mihajla ispod Petke. Tri Sveca objavljena su, s uredničkim potpisom Luka Paljetka, u knjizi Ivo Vojnović Mala trilogija, zajedno s Čudom Sv. Vlaha i Kad se Blažena Gospa prošetala priko Place u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku 1999. Izvedba je 19. svibnja 2022. u 19 sati u Lazaretima.

Čitaju: Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Barbara Damić, Melko Dragojević.

Pripremio: Davor Mojaš / Scenografija i tehnička realizacija: Mato Brnjić / Glazba: Petar Obradović / Video: Rela Petric / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš / Produkcija i organizacija: Ksenija Medović.

Studentski teatar Lero nastavlja sa svojim posebnim programima započetim u okviru nacionalne manifestacije Godina čitanja 2021. Dio je to, pokazalo se, po svemu zanimljivog i kod publike dobro primljenog kontinuiranog Lerovog izvedbenog  ciklusa Čitanje Grada koji je otvoren 2021. čitanjem Butiga na Stradunu iz knjige Nade Skatolini Pripovijesti o Gradu i nastavljen tijekom godine javnim čitanjem Dubrovačkih sijela Josipa Berse iz knjige Dubrovačke slike i prilike (1800.-1880.) te Služavki i gospođa Milana Milišića i Meštri iz njegovih Dubrovačkih zrcala. Tri Sveca Iva Vojnovića, peti je nastavaka ovog Lerovog posebnog programskog ciklusa.

Popularni Članci