Pripremite se za vikend, čeka nas sunčano i suho vrijeme

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/Pixsell
Razvedrilo se u većem dijelu zemlje, iako u dijelu unutrašnjosti, većinom zapadnoj Slavoniji, još ima povećane naoblake i slabe kiše. Uz oborinu, vozačima na kopnu otežava i magla. Promet je usporen i duž obale, osobito pod Velebitom, gdje puše jaka bura.

Prema izvješću HAK-a:

Zbog jakog vjetra promet je dopušten samo za osobna vozila:

autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27);

državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

U nastavku dana bura će slabjeti, što je dobra vijest za vozače, kao i činjenica da će poslijepodne biti uglavnom suho u većem dijelu zemlje.

Sutra će ponovno prolazno biti kiše, većinom u središnjoj i zapadnoj unutrašnjosti, kao i na dijelu sjevernog Jadrana, a ponovno nas čeka intenziviranje bure, time i moguće poteškoće u prometu. Vjetrovito će biti i u drugom dijelu tjedna, koji će biti većinom suh, i pretežno sunčan.

U danima vikenda malo će i zatopliti, u unutrašnjosti će biti do 14, na moru do 20, što bi mnogi mogli iskoristiti za boravak na otvorenom, donosi N1.

Popularni Članci