Prelazak na euro sve je bliži, a DURA organizira važnu besplatnu radionicu za građane i poduzetnike

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Uvođenje nove valute kompleksan je i složen proces koji uključuje potpunu prilagodbu poslovanja poduzetnika. Od dana uvođenja eura kao službene valute dijeli nas nešto malo više od mjesec dana, a sam prijelazni period traje do kraja 2023. godine. 

Iz tog razloga DURA je organizirala predavanje “Što treba znati o uvođenju eura?” koje će se održati u utorak, 22. studenoga u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 16:30 sati. Predavanje će trajati dva sata.

Cilj predavanje je upoznati male poduzetnike, obrtnike ali i građane s obvezama u procesu uvođenja nove valute kako bi na vrijeme uskladili svoje poslovanje, pravodobno se opskrbili gotovim novcem, te osigurali sva druga materijalna, tehnička i organizacijska sredstva za nesmetano poslovanje.

Kroz razgovor i diskusiju ponudit ćemo odgovore na pitanja:

  • Što i kada treba biti spremno za uvođenje eura?

  • Kako i gdje nabaviti gotovinu?

  • Kako postupati s gotovinom neposredno nakon 01.01.2023. i u prijelaznom razdoblju?

  • Formiranje i iskazivanje cijena roba i usluga

  • Naplata roba i usluga, posebno u prijelaznom razdoblju

  • Izdavanje faktura u trećim valutama (USD, GBP i sl.)

  • Izmjene kod vođenja poslovnih knjiga u svim segmentima (zalihe, financijsko knjigovodstvo, obračuni)

  • Obračun plaća i druga primanja radnika (posebno plaća iz 12. mjeseca)

  • Kako postupati s obvezama ili nenaplaćenim računima iz godina prije 2023.?

  • Što se događa s kreditima i obvezama?

Predavanje vodi Nataša Bašić - poduzetnica, računovotkinja i savjetnica za organizaciju poslovanja, financije i poreze. Nakon završenog ekonomskog fakulteta stječe desetogodišnje iskustvo u IT sektoru kao programerka i sistem analitičarka na razvoju poslovnog softvera za srednje i velike poduzetnike posebno u djelatnostima turizma, ugostiteljstva, građevine, proizvodnje i brodarstva – specijalizirana za izradu i implementaciju programa u dijelu računovodstva, financija i poslovne analize. Karijeru nastavlja kao financijska i operativna direktorica tvrtke Importanne Resort Dubrovnik, financijska direktorica građevinske tvrtke Konel d.o.o. Dubrovnik i generalna direktorica Hotela Lero Dubrovnik. Posebnu ekspertizu razvija u području upravljanja tvrtkama s poteškoćama i u reorganizaciji.

Od 2016. godine zajedno sa suradnicima osniva tvrtku ACCONTO koja pruža usluge vođenja poslovnih knjiga malim i srednjim poduzetnicima, savjetovanje u dijelu računovodstva, financija i poreza, pomoć pri osnivanju poduzeća, organizaciji poslovnih aktivnosti, odabiru te implementaciji IT rješenja.

U skoro tridesetogodišnjoj karijeri okušala se i kao predavač na visokoškolskim ustanovama –  angažirana je na RIT Croatia u Dubrovniku, ako i na kolegiju softverskog inženjerstva tijekom poslijediplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Prijave se zaprimaju putem online PRIJAVNICE.

Za više informacija možete nas kontaktirati na:

E-mail: mpuljas@dura.hr

Telefon: 020/640-271

Pošurite, broj polaznika ograničen je! 

Popularni Članci