test

Policija će pojačano kontrolirati promet, granične prijelaze, prodaju i usluživanje alkohola maloljetnicima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Svake godine u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj  obilježava se „Mjesec borbe protiv ovisnosti“ u sklopu kojeg će policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provesti niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti.

Tako će se, samostalno i uz partnere, održati edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama i pojačano djelovati kroz uličnu redukciju na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti.

Pored edukacija pojačati će se: 

- aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu, 
- aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga
- kontrola prodaje i usluživanja alkohola, te prodaje cigareta i igara na sreću  maloljetnicima
- poštivanja gradskih Odluka o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Gradu Dubrovniku i Gradu Metkoviću

U prvih 10 mjeseci 2022. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirana su 43 kaznena djela iz domene kriminaliteta droga i 632 prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga.  Što se tiče zapljena droga, evidentirano je 649 zapljena različitih oblika droga u kojima je zaplijenjeno 48,5 kg marihuane, 7,8 kg hašiša, gotovo 3 kg amfetamina i nešto manje od 5 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga. 

Popularni Članci