OD BOOMERA DO ZOOMERA Zanimljivo predavanje o generacijskim razlikama u svakodnevnom životu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: UNIDU
U sklopu desetog Tjedna karijera na Sveučilištu u Dubrovniku prof. dr. sc. Nataša Jokić Begić održat će predavanje „Od Boomera do Zoomera: generacijske razlike u svakodnevnom životu“ sutra (četvrtak, 30. ožujka) od 18 sati  u donjem amfiteatru Sveučilišnog kampusa. Generacijski jaz i nerazumijevanje različitih dobnih skupina sve je prisutnije i očituje se u obitelji, školi i na radnom mjestu, a ovo predavanje dat će odgovore kako se s time nositi.

Predavanjem će biti objašnjeni razlozi generacijskih razlika među ljudima s naglaskom na socijalne promjene zadnjih 60-ak godina koje su dovele do promjena u doživljavanju i ponašanju među pripadnicima različitih generacija. Bit će prezentirani i sasvim konkretni savjeti kako generacijske razlike učiniti prednošću, a ne razlogom za sukobe. Profesorica Jokić Begić održat će i predavanje posebno za studente „Kako se brinuti o psihičkom zdravlju?“ u petak u 10 sati također u donjem amfiteatru Sveučilišnog kampusa. Naime, psihičko zdravlje mladih zadnjih je desetljeća pred sve većim izazovima, čemu dodatno pridonosi krizna situacija proteklih godina. Povećanje psihičkih smetnji primjetno je među djecom i mladima. U predavanju će biti riječi o načinima prepoznavanja psihičkih smetnji te kako pomoći sebi i bližnjima.

Prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić rođena je 1. kolovoza 1964. godine. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je psihologiju 1987. godine. Na istom je fakultetu magistrirala, a doktorat je stekla na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 2000. godine. U zvanje redovite profesorice u trajnom zvanju izabrana je 2017. godine.  Voditeljica je Poslijediplomskog specijalističkog studija kliničke psihologije. Aktivno se bavi istraživačkim i klinički radom u području kliničke psihologije. Njezin znanstveni interes je usmjeren prema istraživanju etioloških čimbenika anksioznosti, pojavnih oblika anksioznih poremećaja i njihovom liječenju, kao i prema psihičkim manifestacijama stresa. U posljednje vrijeme istražuje utjecaj interneta na pojavu zdravstvene anksioznosti. Osim navedenog, klinički i istraživački se bavi fenomenom transspolnosti. Voditeljica je nekoliko znanstvenih projekata. Objavila brojne znanstvene i stručne radove iz područja kliničke psihologije. Autorica više poglavlja u knjigama i udžbenicima. Licencirani je kognitivno-bihevioralni terapeut. Dobitnica je više nagrada Hrvatske psihološke komore i Hrvatskog psihološkog društva. Predsjednica je međunarodnog udruženja za istraživanje stresa, traume, anksioznosti i otpornosti (The Stress, Trauma, Anxiety, and Resilience Society -STAR Society). Nacionalni je predstavnik u Europskom udruženju kliničkih psihologa.

Ostatak programa desetog Tjedna karijera namijenjen je prvenstveno studentima, i to svih sveučilišnih odjela. Na radionicama, panelima i predavanjima stručnjaci iz različitih područja podijelit će svoja znanja i iskustva koja mogu biti putokaz mladima na suvremenom tržištu rada. Deseti tjedan karijera ujedno je početak obilježavanja 20. obljetnice Sveučilišta koja će donijeti niz događanja i aktivnosti tijekom cijele kalendarske godine; kako za studente, tako i za sugrađane te ostalu zainteresiranu javnost. Više informacija o programu Tjedna karijera dostupno je na sveučilišnom webu: https://www.unidu.hr/tjedan-karijera-2023/

Popularni Članci