NE PROPUSTITE Popularne sarajevske 'Mahaluše' gostuju u Hotelu Petka

Autor: dubrovackidnevnik.hr
DAN ŽENA – 08.03.2020. u 20.00 sati KONGRESNA DVORANA HOTELA PETKA

«Ja, Bosanac»  nova je komedija iz provjerenog pera popularne spisateljice Indire Kučuk-Sorguč koja je poznata široj javnosti po hit komedijama «Ja, Mahaluša», «Ja, Mahalac» i «Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac».  Sarajevska Carry Bradshaw čije su se kolumne popularno zvale i Bosanski Sex i grad progovarale su o muško ženskim odnosima na bosanski način kroz priče iz sarajevske Mahale.

Nakon rasprodanih dvorana u Sarajevu , Splitu, Metkoviću, Korčuli i Zagrebu gdje je igrala  čak 6 puta i  gdje se tjednima ranije tražila karta više, ova sarajevska komedija nastavlja svoju turneju.

U Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih primjeraka koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako da nikom s njima nije tijesno.  Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak.  Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi radi iz inata i prkosa.

U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve.  Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše.

U pogledu na žene on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit ( majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio), a sve druge su za trošit.

Njime rukovodi majka Šerifa koja se u sve miješa kao margarin. U njega važi tri P: Pojest, popit i poklopit!

U glavnoj  ulozi Posljednjeg Bosanskog Bogumila je Aldin Tucić–  a njegova partnerica na sceni i za klavirom kao Evropljanka Ćevljanovićka i ovaj put je Negra Čičić, sarajevska glumica i glazbenica.  Dvoje glumaca iznimnog glasa u ovoj komediji i pjevaju sevdah zajedno sa publikom koja će zasigurno uživati i u pjesmi i bosanskom humoru.

Prodajna mjesta u Dubrovniku su:

Exclusive Change Dubrovnik Srebreno

Šetalište Dr. Franje Tuđmana 2a, Srebreno

 

TIsak Media Dubrovnik

Brsalje 9, Dubrovnik

Popularni Članci