'MALOSTONSKI ZALJEV - KRALJEVSTVO KAMENICE' Dođite na predstavljanje vrijedne monografije o neprocjenjivom bogatstvu koje imamo

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Promocija monografije MALOSTONSKI ZALJEV - KRALJEVSTVO KAMENICE održat će se u petak, 20. svibnja 2022. u 10:00 sati u tvrđavi Kaštio u Stonu.

Izradu monografije inicirala je Udruga Stonski školjkari u okviru projekta "Školjkarstvo u Malostonskom zaljevu - prirodno bogatstvo, kulturna baština i način života", koji je financiran iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo u okviru FLAG natječaja za dodjelu potpore projektima u okviru Mjere 3.1. “Potpora razvoju male turističke infrastrukture i usluga povezanih s ribarstvom i akvakulturom” FLAG-a Južni Jadran.

Monografija je izrađena s ciljem isticanja vrijednosti prirodne i povijesno-kulturne baštine Malostonskog zaljeva i sa zadatkom promicanja školjkarstva kao važne gospodarske djelatnosti ovoga područja. U njezinoj izradi sudjelovalo je sedam autora: prof. dr. sc. Nenad Jasprica, dr. sc. Mirna Batistić, dr. sc. Valter Kožul, dr. sc. Jakša Bolotin, doc. dr. sc. Irena Ipšić, Vedran Kunica, mag. ing. maricult. i Josip Žuvela, prof.

Popularni Članci