Mala stvaraonica na temu izložbe Pažljiva kronika tišine

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Edukativno-likovni program Mala stvaraonica održat će se i ove subote, 17. siječnja 2015. godine, ali ovoga puta u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, gdje je u tijeku retrospektivna izložba Pažljiva kronika tišine dubrovačkog likovnog umjetnika Pera Šantića.

Konstrukcija prostora dominantna je Šantićeva tema koja će biti i fokus same radionice. Sudionici će imati priliku proučavati precizno slikan prostor i arhitektonske strukture Šantićevih nadrealističkih slika mahom malog formata, ali i sve one živopisne i snolike detalje i motive na slikama koji grade irealnost prizora. Također, povezivat će se poetski nazivi slika sa njihovim likovnim uprizorenjima, a na samom kraju, kao i uvijek, ovoga puta  tehnikom kolaža, mali će umjetnici stvarati i vlastite pejzaže snova.

Kreativne radionice pod nazivom Mala stvaraonica prate izložbeni program galerije i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se svake subote s drugom tematikom, u terminu od 11:00 do 12.:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.

Na svaku se radionicu potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije svaki tjedan do petka do 12:00 sati i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr. Više informacija možete potražiti na web stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

Popularni Članci