DALEKI ISTOK NIKAD BLIŽE Od sljedećeg ljeta direktni letovi za Kinu, Kanadu i Koreju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Uvode se direktni letetovi iz Hrvatske za Kinu, Kanadu i Koreju.

Od sljedećeg ljeta Air Canada će sezonski uvodi direktan let Toronto – Zagreb.Počevši s 2.lipnja Air Canada će letjeti na ovoj relaciji 4 puta tjedno, utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom. Utorkom i nedjeljom iz Toronta. Na ovoj ruti suparnik će im  biti Air Transat koji od prošle godine leti za Zagreb.

Karte za novu liniju su već u prodaji, sa cijenama povratnih karta od 615 eura. Putnicima Rouge class dozvoljeno je predati 2 komada prtljage težine 32 kilograma. Aviokompanija uvodi i wi-fi na svoje letove. Očekuje se da će taj proces biti gotov o kraja 2018.

S obzirom na sve veći broj turista iz Kine, Hrvatska uspostavlja direktni let i ovu zemlju.

Prema izvještajima kineske poslovne agencije, sa bazom u Zagrebu zadarski bi aerodrom prvi mogao zadovoljiti uvjete koji bi osigurali ovakve letove. Letovi bi trebali biti dva puta tjedno, a avioni kompanije Hainan Airlines.

Hainan Airlines od prošlog mjeseca ima direktan let za Beograd. Kineske kopanije ulažu u turizam u Hrvatskoj. Zhongya Holding, kompanija iz provincije Guangdong nedavno je otkrila kako planira uložiti 3 milijuna eura u Krapinske Toplice. Ovakvi projekti poticaj su i za uvođenje direktne avionske linije.

U Dubrovnik bi prvi avioni iz Seula trebali početi slijetati već sljedeće ljeto, sudeći po razgovorima sa Južnokorejskim vlastima. Ovoj e rezultat dolaska sve većeg broja korejskih turista ovaj grad. Broj posjetitelja iz Koreje samo će rasti tako da je ovo logičan korak. Vrlo je važno uspostaviti čim bolju povezanost sa Korejom. To je veliko tržište.

Sporazum o avionskom prijevozu između Hrvatske i Koreje je potpisan što će doprinijeti jačanju veza između ove dvije zemlje. Ovim sporazumom Korean Air može do 7 puta tjedno letjeti za Hrvatsku. Prošle godine je 377.779 korejskih turista posjetilo Hrvatsku. Ovako veliki broj posjetitelja uvelike je uzrokovan reality showovima snimanim u gradovima poput Dubrovnika, piše Travel advisor.

Popularni Članci