VRAĆA SE EKVINOCIJO - Nov, osvježen i gotovo rasprodan

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DLJI, dubrovackidnevnik.hr
Nakon četiri godine izbivanja, na programu Igara je ponovno legendarni „Ekvinocijo“ Iva Vojnovića. Premijerno ovogodišnje uprizorenje bit će održano u nedjelju, 4. kolovoza, na isti dan kada je ova predstava premijerno prikazana 2004. godine. Redatelj Joško Juvančić se nada kako će nova lica predstavi donijeti i novu energiju, pa čak i zasjeniti legendarnu premijeru od prije devet godina.

'Ekvinocijo' je te 2004. pobrao veliki uspjeh, osvojivši četiri Nagrade hrvatskog glumišta, i to za najbolju predstavu u cjelini, najbolje redateljsko ostvarenje, glavnu žensku ulogu te za oblikovanje svjetla.

Probranom glumačkom postavom, spektakularnom scenografijom na južnim hridinama otoka Lokruma te brojnim nagradama „Ekvinocijo“ Joška Juvančića predstavlja vrhunac dubrovačkog ambijentalnog teatra.


Obnova „Ekvinocija“, kako i sam Joško Juvančić tvrdi, neće biti samo ponavljanje prethodne predstave već će uz neka nova lica na sceni udahnuti novu energiju te možda i zasjeniti legendarnu izvedbu iz 2004. godine.

-'Probe na Lokrumu su poseban doživljaj, čak nailazimo na odobravanje paunova kada ih neki glasniji momenti u predstavi potaknu na nadvikivanje s nama', rekao je Jupa, koji priznaje da rijetko intervenira sa sugestijama prema glumcima.

'Ekvinocijo' je na programu 4.,5.,6., i 7. kolovoza u 21:30 na Lokrumu. Brodovi iz stare gradske luke polaze u 20:30 i 20:50 sati. Ulaznice su gotovo rasprodane!


Praćenje titlova predstave na engleskom ili hrvatskom jeziku moguće je na vlastitim ili unajmljenim mobilnim uređajima – tabletima i pametnim telefonima, uz pomoć aplikacije Vip script. Aplikacija je razvijena u suradnji Vipneta i UX Passion agencije, a svoju premijeru ima upravo na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama na Medeji.

 

Redatelj: Joško Juvančić
Scenograf: Marin Gozze
Asistenti: Ante Vlahinićm Srđana  Šimunović
Rasvjeta: Deni Šesnić
Ton: Jonny Čučević
Kostimografija: Ingrid Begović
Inspicijent: Virginija Bolfek


Festivalski dramski ansambl:

Frano Dražić: Kruno Šarić
Niko Marinović: Maro Martinović
Ivo Ledinić: Nikša Kušelj
Pavo: Frano Mašković
Vlaho Slijepi: Branimir Vidić
Toni, djetić: Petar Puljić
Parok, dum Mato: Hrvoje Sebastijan


Grobar, Antun: Zdeslav Čotić
Anica, Franova: Nika Burđelez
Jele: Doris Šarić- Kukuljica
Kata: Izmira Brautović
Marija od poste: Srđana Šimunović
Lucija: Perica Martinović


jedan stari mornar: Nikša Butijer
Tri mladića: radnici na škaru: Andro Perović: Romano Nikolić
Vicko Lise: Robert Bošković
Marko Vojvodić: Nikole Baće


Tri ženice:
Jasna Held
Marijeta Radić
Romana Ostojić


Radnik na škaru:  Ante Vlahinić, Maro Drobnić


Mornar na mrkjenti: Orso Bonić


Djeca: Mateo Pleša, Niko Kovačić, Đuro Dolenčić i Mihael Vidoš, Nea Martinović, Marta Dolenčić i Lukrecija Đanović