Zastave na pola koplja, spomenike prekrivaju crnom tkaninom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dnevno.hr
U Vukovaru nove akcije protiv uvođenja ćirilice. Aktivisti crnim krpama prekrivaju spomenike stradalim Hrvatima.

U Vukovaru od jutros traje akcija 'Tko se boji istine i pravde', a tijekom koje će organizatori Stožera za obranu hrvatskog Vukovara cijeli dan provesti s građanima, dijeliti letke s informacijama o ciljevima postojanja ovog Stožera, koji se bori protiv uvođenja dvojezičnosti u Vukovaru, obilaziti spomenike iz Domovinskog rata i poduzimati različite druge akcije.

Već jutros, prekrili su nekoliko spomenika vezanih uz Domovinski rat crnim tkaninama, a takve će aktivnosti provoditi i u nastavku dana.

Damir Maduna, jedan od glasnogovornika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, kaže kako građanima žele pojasniti svoje ciljeve i pridobiti ih za zajedničku borbu protiv službenog uvođenja dvojezičnosti u Vukovar.

"Danas je Stožer pokrenuo ovu akciju namijenjenu druženju s građanima Vukovara. Znamo da su građani Vukovara s nama, ali evo, pozivom da dođu i da nam se ovdje pridruže, želimo javnosti pokazati da su oni zaista s nama i da podržavaju naše stavove", istaknuo je Maduna.

Već za koji sat, aktivisti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, prijeći će iz središta u istočni dio grada prema Trgu žrtava Ovčare, gdje planiraju upaliti svijeće i tamošnje spomen obilježje također prekriti crnom tkaninom kako ne bi gledali sramotu.

Danas su hrvatske zastave u tom gradu spuštene na pola koplja. Iz Vukovara se pozivaju svi građani da upale lampione i stave ih na svoje prozore, u čast poginulim žrtvama.

Dubrovački dnevnik / Media servis

Popularni Članci