'

“Za turizam smo učinili ono što se čekalo godinama“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HRT
"Nisam učinio ništa nezakonito", poručio je bivši ministar turizma Veljko Ostojić u pisanoj izjavi poslanoj javnosti. U koaliciji ipak ostaju premda neke stvari ne funkcioniraju, rekao je šef IDS-a Ivan Jakovčić.

Veljko Ostojić ipak se u podne neće obratiti javnosti na konferenciji u Ministarstvu turizma, kako je ranije bilo najavljeno. Umjesto toga, Ostojić je medijima poslao pisanu izjavu. Bivši ministar turizma u njoj ponavlja da je podnio ostavku zbog događanja i pritisaka kojima je bio izložen proteklih dana, te da je procijenio kako je u ovom trenutku ostavka bila jedina ispravna odluka. Također, dodaje da je bez i jednog konkretnog dokaza bio izložen hajci i ponavlja kako nije učinio ništa protuzakonito.

Ističe da je u Vladu došao otvorenog srca, kao profesionalac, te zahvalio suradnicima i turističkim djelatnicima na svemu dosad učinjenom uz povjerenje da će i bez njega nastaviti uspješno dalje na dobro hrvatskog turizma.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da smo u proteklih godinu i tri mjeseca učinili ono na što hrvatski turizam čeka već godinama. Uvedena je tako diferencirana stopa PDV-a čiji će se učinci narednih godina sigurno i jasno vidjeti, izradili smo kvalitetnu Strategiju razvoja do 2020. godine s jasno definiranim i kvantificiranim ciljevima, oživili smo investicijsku aktivnost duplirajući investicije u odnosu na proteklu godinu, izvršili smo ciljanu izmjenu Zakona o ugostiteljskoj djelatnost, pripremili sveobuhvatne izmjene niza zakona od kojih bi posebno istaknuo Zakon o turističkom zemljištu, izvršili bitne promjene u operativnom marketing planu Hrvatske turističke zajednice kao i komuniciranju s tržištem uopće. Na kraju, prošla turistička sezona bila je najbolja u hrvatskoj povijesti", naveo je u izjavi bivši ministar turizma.

IDS-a bi, pak, za dva tjedna trebao objaviti ime Ostojićeva nasljednika, a sve se glasnije spekulira da bi to mogao biti šef IDS-a Ivan Jakovčić.

 

Media serivs

Popularni Članci