'

Vesna Pusić jedina kandidatkinja za čelnicu HNS-a

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Danas se održava Središnji odbor HNS-a na kojem se stranka priprema za lokalne izbore, izbore za Europske parlament te za stranački sabor. Potpredsjednica stranke Vesna Pusić zasad je jedina kandidatkinja za čelnicu HNS-a, iako je istaknula da, s obzirom na različite modele kandidiranja, postoji mogućnost da se još netko kandidira na to mjesto.

Pusić je prije sjednice Središnjeg odbora HNS-a između ostalog ponovila da ne postoje sukobi u koaliciji. "Povremeno imamo drugačije mišljenje od onoga koje pojedini ministar iznese, ali to ne znači da smo u sukobu. Nisam dosad vidjela tako dobro funkcionirajuću koaliciju poput ove. Normalno je da imamo svoju glavu i svoje mišljenje, jer to je dobro za koaliciju", poručila je Pusić.

"Mi kao koalicijski partneri ovisimo jedni o drugima i nema krize koalicije", rekle je HNS-ova ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš. "Ovo je demokracija i trebamo raditi po principu da svatko može reći što hoće", poručila je.

Inače, na Središnji odbor stranke stigao je i Radimir Čačić, no on nije bio raspoložen za izjave.

Nakon što je Predsjedništvo HNS-a prihvatilo najavu ostavke Radimira Čačića i jednoglasno podržalo kandidaturu Vesne Pusić, danas bi to trebao potvrditi i Središnji odbor stranke.

Osim što će razmotriti aktualnu političku situaciju, Narodnjaci će početi pripreme za unutarstranačke izbore. Središnji odbor trebao bi prihvatiti ostavku Radimira Čačića na mjesto šefa stranke koju je najavio, ali ne i podnio, nakon pravomoćne presude za smrt dvije osobe u prometnoj nesreći u Mađarskoj. "Dogovorilo smo da do kraja trećeg mjeseca stranka sazove stranački sabor, a pred saborom ću ja podnijeti ostavku kako bi se otvorio prostor te će se na saboru izabrati novi predsjednik stranke", rekao je tada Čačić.

Očekuje se da će Središnji odbor usvojiti i prijedlog kandidature potpredsjednice Vesne Pusić za predsjednicu HNS-a. Nakon što je Čačić, unatoč tomu što će uskoro u zatvor, preuzeo mjesto predsjednika Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a, Pusić je izjavila: "Mislim da za vrijeme služenja kazne neće biti u politici. To je njegova odluka".

Središnji odbor danas će otvoriti kandidacijski postupak za izborni sabor koji će se održati za točno mjesec dana - 23. ožujka.

Izvor: Media Servis

Popularni Članci