VELIKI ŠOK Ova je banka zatvorila stotine računa svojih klijenata

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: © RZ - Fotolia.com
Iz HPB-a su objasnili da su obavijestili svoje klijente na vrijeme da su prodali potraživanja tvrtki za otkup dugova i da moraju otvoriti račune u drugim bankama.

Očuh je otišao podići mirovinu. No u banci su mu rekli da više nije njihov klijent jer je imao dug od 350 kuna, rekla je čitateljica iz Slavonije.

Njezin očuh je jedan od stotine klijenata Hrvatske poštanke banke koji su u srijedu u nevjerici slušali što im službenici banke govore.

Naime, svim klijentima sa zaštićenim računima, koji imaju dugovanja prema HPB-u, odbili su isplatiti primanja, dok su dugovanja prodali B2Kapitalu, tvrtki za otkup i naplatu dugovanja.

- Žao nam je što je došlo do ove situacije jer su klijenti imali dovoljno vremena otvoriti nove račune i doći do svojih primanja bez čekanja. HPB je 10. veljače poslala pisanu obavijest o prodaji potraživanja i zatvaranju njihovih računa. Također, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje ove je klijente uputio da otvore novi račun u bilo kojoj banci kako bi bila moguća uplata njihovih primanja - objasnili su iz banke.

Više pročitajte na 24sata.hr

Popularni Članci