VAKULA OTKRIO PROGNOZU Evo kakvo nas vrijeme može očekivati idućeg tjedna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL i DD
Veljača je ove godine jedna od najtoplijih u povijesti mjerenja, a negdje je i rekordna, no u posljednjim će danima ovog mjeseca temperature imati i uspone i padove, javlja meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Vakula dodaje da će sutra u cijeloj zemlji biti suho, no idući tjedan će gotovo svakog dana ponegdje biti kiše. Sredinom tjedna se očekuju i pljuskovi s grmljavinom, i to najvjerojatnije na Jadranu. Mjestimice će u srijedu na kraju dana biti čak i snijega, no uglavnom u gorju, piše HRT.

- Veljača će napokon - vjerojatno samo nakratko - skinuti svoju proljetnu masku - piše Vakula.

HRT-ov meteorolog Tomislav Kozarić u prognozi za nedjelju kaže da će najniža jutarnja temperatura biti od 0 do 4 stupnja Celzijeva, a najviša dnevna od 15 do 17 stupnjeva.

Blagih minusa će biti u kotlinama Like, no drugdje u gorju će temperatura biti viša. Dan će biti pretežno sunčan u većem dijelu zemlje, uz umjerenu naoblaku.

U novom tjednu vrijeme će biti promjenjivo, a u srijedu i pretežno oblačno. Mjestimice bi nešto kiše moglo biti već u ponedjeljak, uglavnom na istoku zemlje, a u Gorskom kotaru se kiša očekuje u utorak. Nakon svježijeg dana u ponedjeljak, u utorak će opet biti neuobičajeno toplo. Jača i češća kiša očekuje se u srijedu, kada bi se mogao dogoditi i veći pad temperature, zbog čega bi u gorju moglo biti i snijega. Prestanak oborina očekuje se u četvrtak.

Na Jadranu početak tjedna neće donijeti veće promjene. Dnevne temperature će biti visoke, a naoblaka se očekuje u utorak, kada bi na sjevernom Jadranu moglo biti i kiše. U srijedu i četvrtak bi moglo biti više kiše, a povremeno i pljuskova s grmljavinom. U utorak se očekuje jačanje juga koji će u srijedu okrenuti na jugozapadnjak, a zatim na buru i sjeverni vjetar, koji će imati i olujne udare, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić.

Popularni Članci