'

Utrka za Mercator

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.poslovni.hr
Budući da je danas zadnji dan predaje neobvezujućih ponuda za Mercator, počelo je nagađanje o novom vlasniku. Naime, Finance piše kako je Agrokor je dao najbolju ponudu odnosno 125 eura po dionici, a više će se znati nakon što londonska banka otvori ponude i obavijesti vlasnike o njima.

Ljubljansko Delo napominje da službenih informacija o prispjelim ponudama neće biti dok londonski ING, kao konzultant u postupku prodaje, s rezultatima ne upozna vlasnike dionica, prodajni konzorcij u kojem su Pivovarna Laško i vodeće banke, te da daljnji postupak u prvom redu ovisi o ponuđenoj cijeni za dionicu.

Predsjednik Nadzornog odbora Mercatora Matej Lahovnik je krajem prošlog tjedna za Delo izjavio kako Mercator treba strateškog partnera, ali mu je potrebno i restrukturiranje, prenosi Dalmacija news.

Nakon odabira najbolje ponude, mogućem kupcu slovenskog trgovačkog lanca će biti omogućeno dubinsko snimanje Mercatora čiji su financijski podaci lošiji nego što su bili prošle godine, piše Finance, no dodaju kako se prema onome što se moglo vidjeti na prezentacijama, očekuje da će ova godina biti bolja za Mercator.

Ukoliko sve bude u redu, očekuje se da će završetak pregovora i prodaja biti realizirani na jesen 2013. godine.

Izvori: Index.hr / dalmacijanews.com

Popularni Članci