Usluga 'Podigni novac' u Konzumu i Tisku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: danas.net.hr
Konzum i Tisak u suradnji sa Zagrebačkom bankom uvode novu uslugu podizanja gotovine na svojim blagajnama pod nazivom Podigni novac koja će omogućiti brzu, jednostavnu i sigurnu isplatu novca korisnicima debitnih i kreditnih kartica Maestro, Cirrus, MasterCard, Visa, Visa Electron i Diners izdanja svih domaćih i inozemnih banaka i kartičnih kuća, prenosi Večernji list.

 

Usluga Podigni novac bit će dostupna svim korisnicima u više od 700 prodavaonica Konzuma i 900 kioska Tiska i Tisak Media centara. Minimalan iznos novca koji se može podići u sklopu ove nove usluge iznosi 50 kuna dok je maksimalan iznos 1000 kuna, a u Tisak media centrima, Konzum maxi i Super Konzum prodavaonicama i do 3000 kuna.

Izdavatelji kartica, banke i kartične kuće naknadu za korištenje ove usluge naplaćuju sukladno svojim internim aktima. Riječ je o usluzi koja je jednaka onoj koju pružaju klasični bankomati i nije uvjetovana kupnjom u Konzumu i Tisku. Korisnik na blagajni samo treba zatražiti željeni iznos novca te predočiti svoju debitnu ili kreditnu karticu. Unošenjem PIN-a transakcija se autorizira te se s računa skida traženi iznos koji se korisniku predaje u gotovini.

Provođenje usluge Podigni novac prolazi isti način odobravanja kao i podizanje novca na bankomatu koje se odobrava isključivo korištenjem PIN-a, što omogućuje dodatnu razinu sigurnosti transakcija i zaštite korisnika, tvrdi se u priopćenju.

Izvor: Večernji list 

Popularni Članci