UJEDINILA SE I POLITIKA: Stranke se odrekle novca za kampanje u korist stradalih područja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Požeška biskupija
Za pomoć poplavljenim područjima i žrtvama ove prirodne katastrofe, reagirale su i političke stranke, a Vlada RH je najavila 100-postotno financiranje sanacije uz zapošljavanje na komunalnim javnim radovima na sanaciji terena i otklanjanju posljedica poplava te se odrekla PDV-a na telefonske pozive za donacije.

'Programi javnih radova gradova i općina pogođenih poplavama iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije, a po potrebi i drugih županija, odobravat će se po ubrzanoj proceduri',  stoji u priopćenju Vlade RH.

Političke stranke su sredstva namijenjena političkoj kampanji, odlučile usmjeriti za pomoć poplavljenim područjima. Tako je lista SDP, HNS, IDS i HSU već najavila donaciju u iznosu od 450 tisuća kuna, a potom je prvi potez napravljen i od strane HDZ-a gdje je Karamarko nakon posjete poplavljenim područjima već otkazao predizborne skupove kako bi se novac predviđen za njihovu organizaciju usmjerio kao pomoć stradalim područjima.

Na prikupljanje pomoći, pozvali su i Hrvatski laburisti koji su također odlučili novce od kampanje preusmjeriti na pomoć poplavljenim područjima.

Popularni Članci