'U SVAKOM RATU IMAMO PETE KOLONE' Ministar Beroš komentirao situaciju s maskama i mali broj testiranja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: POOL
Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je situaciju s maskama, odnosno zaštitnom opremom, a osvrnuo se i na mišljenje Hrvatske liječničke komore koji smatraju da se premalo testira građane Hrvatske.

"Ljuti me ponašanje zlonamjernih pojedinaca. Dobio sam informaciju da su pojedini liječnici namjerno sklanjaju opreme sa polica da bi lažno prikazali stanje. Svi znamo da u svakom ratu ima pete kolone. U ovom trenu iz Zaboka za Zagreb stiže 7 tisuću maski i milijun rukavica... Sutra isto stiže. Radimo maksimalno koliko je moguće u odnosu na svjetska tržišta. - rekao je Beroš, a prenio Index.

- Kad ovo završi evoluirat će se uloga svih nas, pa i mene. Situacija nije optimalna, jasno je svima. Davno je bilo rečeno Domovima zdravlja da nabave zaštitnu opremu, gdje su sad ti ravnatelji? Jesu li je nabavili?", rekao je Beroš. "Neće uspjeti oni koji nam bacaju klipove pod noge", poručio je Beroš osvrnuvši se na broj testiranja.

- Kao ministar uvijek naglašavam da svoje mišljenje donosim na stručnom i zdravstvenom utemeljenju. Imamo rezultate koji su dobri. Ne vidim razloga da mijenjamo svoju strategiju. Neka oni elaboriraju tu tezu i sve ćemo uzeti u obzir. Kritiku koja je sama sebi svrha nećemo uzeti u obzir - poručio je ministar zdravstva.

Popularni Članci