TEMPERATURE PADAJU Snijeg moguć i na krajnjem jugu zemlje!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Prognoza meteorologinje televizije N1 Tee Blažević.

"Kao što sam najavila, idućih dana bit će sve hladnije, a hladnoća će biti najizraženija u danima vikenda, najizglednije u nedjelju ujutro!

Uslijed slabljenja polarnog vrtloga, doći će do priljeva ledenog arktičkog zraka prema Europi, zamislimo kao da netko otvori vrata hladnjaka zbog čega se ledeni zrak prelije iz inače hladne regije, hladeći Europu, a istodobno ostavljajući zrak u hladnjaku neobično toplim.

Minimalne temperature bi se u danima vikenda u nizinama unutrašnjosti mogle spuštati i do -9, -10, u gorju i do -15.

Hladno će biti i uz obalu Jadrana, u Splitu i Dubrovniku, i do -2, dok će u zaobalju biti još hladnije, i do -8, -9, mislim na minimalne temperaturne vrijednosti.

No, očekujem ipak nešto blažu ledenu epizodu od one u siječnju 2017. godine. Ipak, treba upozoriti na hladni val, osobito osjetljive skupine ljudi, starije, malu djecu, beskućnike, ali i stanovnike potresom pogođenog područja. Na potresom pogođenom području minimalne temperature krajem tjedna mogle bi biti u rasponu od -11 do -6. U Sisačko-moslavačkoj županiji sutra može pasti malo snijega, moguć je i tanki snježni pokrivač.

Susnježice i snijega može prolazno biti i u Dalmaciji, izglednije u zaobalju, ali moguće i uz obalu, no vjerojatnije na krajnjem jugu, na području Konavala", donosi N1.

Popularni Članci