TEMPERATURA ĆE OSJETNO PASTI Nova prognoza neće obradovati ljubitelje toplog vremena

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/ Pixsell
Iako će se anticiklona nad nam sljedećih dana sve više narušavati, a fronta sa sjeverozapada Europe nam se sasvim približiti, za razliku od sjevernog Jadrana, veći dio Dalmacije i za vikend ostat će suh, pretežno sunčan i (vrlo)topao. Malo kiše past će tek ponegdje u nedjelju, a prolazno će zapuhati jugo.

Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja bit će tijekom nedjelje. Kiše neće biti posvuda, tako da će se u mnogim predjelima zadržati suho. Kiše će najviše biti na širem riječkom području, a u zaleđu tijekom dana može pasti više od 50 litara po kvadratnom metru. Najmanje oborina u Dalmaciji, osobito južnoj. Ujutro će puhati umjereno, na moru ponegdje i jako jugo. Na sjevernom Jadranu će prolazno okrenuti na lebić, a vjetar će posvuda u drugom dijelu dana oslabiti u odnosu na jutro. Zadržat će se natprosječno toplo, a najviše dnevne temperature bit će od 21 do vrlo toplih 27°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će tijekom ponedjeljka. Tek će ponegdje pasti vrlo malo kiše. Jugo će u potpunosti prestati i zapuhat će većinom slab vjetar zapadnih smjerova. Zadržat će se toplo.

Od utorka sunčano. Zapuhat će bura. Utorak donosi manji, a srijeda osjetniji pad temperature zraka. U drugom dijelu tjedna čak bi se i uz obalu jutarnje temperature mogle spuštati ispod 10 stupnjeva, piše Crometeo. 

Popularni Članci