Supruga tajanstvenog vlasnika 'Maestrala' kupila Mamićevu vilu u Zagrebu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Zdravko Mamić, odnosno njegova supruga Marina Mamić, krajem prošle godine prodao je obiteljsku vilu na zagrebačkom Tuškancu za 6 milijuna eura i time podmirio svoj dug poduzetniku Renatu Koraću od 44,5 milijuna kuna, koje je posudio kako bi državi platio potraživanje.

Vilu je kupila Linda Ćorić, supruga tajanstvenog poduzetnika Danka Ćorića, jednog od najimućnijih Hrvata i osnivača lanca kladionica SuperSport, i to za 6 milijuna eura, kako stoji u kupoprodajnom ugovoru sklopljenom krajem studenog prošle godine. Iz ugovora je vidljivo da je dio novca, 407.500 eura otišlo na namirenje kredita iz 2015., a ostalo za podmirenje duga poduzetniku Koraću, koji je imao upisanu tražbinu od 6 milijuna eura. Korać nam je potvrdio da mu je Mamić podmirio potraživanje te da više nije upisan ni na vili, ni na stanovima na Cvjetnom trgu koji glase na Marinu Mamić, piše Jutarnji

Podsjetimo, Ćorićeva tvrtka PND Strategija je 2019. godine kupila dionice Hotela Maestral u vrijednosti od 153,5 milijuna kuna. 

Popularni Članci