STIGAO U DUBROVNIK Evo tko bi mogao kupiti Croatia Airlines

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ako procijenimo da je za Turkish Airlines riječ o dobroj poslovnoj prilici, zainteresirani smo za Croatia Airlines, kazao je Abdulkerim Cay, glavni direktor ljudskih resursa i jedan od top-menadžera Turkish Airlinesa koji je zrakoplovom nacionalne turske aviokompanije prvim direktnim letom sletio u Dubrovnik.

Premda u ovom trenutku nema odluke o prodaji Croatia Airlinesa, kao niti jasnog modela hoće li se tražiti strateški partner ili neka druga kombinacija privatizacije, piše Jutarnji list.

- Ovo je biznis i zasad ne znamo što će se dogoditi. Ako se pojavi dobra poslovna prilika između dvije kompanije, onda ćemo o njoj razmisliti - pojasnio je Abdulkerim Cay.

Kriteriji su, kaže, da je poslovna odluka dobra za kompaniju i profit. Cay je ovime neizravno potvrdio kako je Turkish Airlines predstavnicima Fonda Svjetske banke (IFC), koji za hrvatsku Vladu, na svjetskom tržištu traži potencijalne partnere ili kupce za Croatia Airlines, iskazao ozbiljan interes za hrvatsku zrakoplovnu kompaniju. Prema neslužbenim informacijama, upravo je Turkish Airlines uz njemačku Lufthansu i grčki Aegean Airlines ušao u drugi krug pregovora.

Predstavnici Uprave Turkish Airlinesa stigli su jučer s brojnim izaslanstvom u Dubrovnik prvim direktnim letom iz Istanbula. Airbus A321 sletio je u Dubrovnik u 10.17 sati. Uspostavljanje direktne zračne linije na toj relaciji čekalo se godinama s obzirom na to da će sada stanovnici jugoistočne Europe preko Dubrovnika i Istanbula biti najbrže konektirani za putovanja u Aziju, piše Jutarnji list.

Popularni Članci