test

Srbin oduševljen Kuparima: Došao sam na odmor s brdo predrasuda, ali rado ću ići opet

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Često se u medijima mogu pročitati razne priče i neugodna iskustva turista iz Srbije koji ljetuju u Hrvatskoj, ali puno češće čujemo i drugu stranu - susjede koji vole hrvatsku obalu i Hrvate smatraju narodom gdje su svi dobrodošli. 

Svoje iskustvo ljetovanja u Hrvatskoj podijelio je jedan srpski turist na Twitteru, a njegova objava je uskoro postala viralna.

"Ovdje mi je 11. dan. Gledam Brač. Uzalud čekam da me netko prebije, zapali auto, naplati mi pizzu 60 eura. Beznadno je, bombardiraju vas osmijesima, ljubaznošću i nižim cijenama u turističkim mjestima nego u puno lokala u mom gradu. Hrvatska je za svaku preporuku, nemojte da vas lažu", napisao je turist iz Srbije, a komentari su zanimljivi koliko i objava.

"Isti osjećaj, bio prošli tjedan kod Dubrovnika (Kupari). Otišao s brdo predrasuda, a na plaži više vremena provodio razmišljajući o autu nego uživajući. I rado ću ići opet, svaka preporuka!" napisao je jedan srpski turist.

"Živo me zanima je li se ikome iz Srbije išta loše dogodilo ili je to kao ona priča o kupovini cigle za koju je svatko čuo, s nikome se nije dogodila. U Splitu vidimo puno više tablica Beograd, Novi Sad, Kragujevac nego npr. Vinkovci, Karlovac...", napisao je jedan korisnik.

"Evo nas u Poreču... Dijelimo mišljenje i uživamo i uživat ćemo. Istru smo obišli, toplo preporučujemo svima. Od sljedećeg tjedna Dalmacija", komentirala je jedna korisnica iz Srbije koja ljetuje u Hrvatskoj.

Popularni Članci