test

Sina ostavio u autu, prijeti mu od 3 do 15 godina zatvora: 'Bili su predivna obitelj, jako brižni'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
"Činili su mi se kao predivna obitelj. Često sam ih viđao zajedno u gradu, uvijek su se smijali i bili brižni prema tom dječaku," rekao je za 24sata sugovornik iz Knina koji je htio ostati anoniman.

I njega je, baš kao i sve ostale, pogodila smrt dječaka (5). Podsjetimo, dječak je čitav dan bio u zaključanom automobilu i sumnja se kako je preminuo uslijed vrućine i nedostatka zraka, a otac je, tek nakon 15 sati, shvatio da je sin u autu, nakon što ga majka nije našla u vrtiću, pišu 24sata

Otac (34) na kraju je zaradio kaznenu prijavu. Utvrđeno je da je neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzročio njegovu smrt. Odvjetnik kojeg smo kontaktirali tvrdi da je propisana kazna zatvora u ovakvom slučaju od tri do 15 godina.

- Kolika će kazna biti u konačnici, ovisi o olakotnim i otegotnim okolnostima. Igrat će ulogu to na koji je način točno došlo do nesreće, je li otac bio ranije osuđivan, a i psihijatri će vjerojatno tu morati odigrati ulogu i utvrditi pod kakvim je to bio stresom da je zaboravio na dijete i slično - rekao je odvjetnik Mario Medak.

U Kninu su zbog velike tragedije proglasili Dan žalosti.

- Atmosfera je jeziva. Sve je otkazano, sva događanja i koncerti, nitko nema volje nizašto, baš nas je pogodilo ovo. U Kninu živim cijeli život i ne pamtim ovakvu tragediju - dodao je sugovornik.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Popularni Članci