'

S Dnevnika 3 smijenjeni Denis Latin, Katja Kušec i Ružica Renić

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Nakon gostovanja Ruže Tomašić u HTV-ovom trećem Dnevniku gdje je izjavila nekoliko „antologijskih“ rečenica, a jedna od njih je ta kako je „Hrvatska za Hrvate, a ostali su gosti“, premijer Zoran Milanović je uputio nekoliko kritika novinarima, nakon čega su smijenjeni Denis Latin, Katja Kušec i Ružica Renić.

Međutim, upravo je Milanović bio taj koji se tijekom svog mandata stalno hvalio kako ga rad državne televizije uopće ne zanima, insinuirajući pri tom kako se radi o sasvim neovisnom mediju. Nakon njegovog petnaestominutnog monologa koji se odvijao u ponedjeljak, a prilikom kojeg se obrušio na medije po pitanju izvještavanja spornog nastupa Tomašić u trećem Dnevniku, HRT je priznao kako je došlo do određenih pogrešaka, a nakon toga je uslijedilo i sarkastično priopćenje službe za odnose s javnošću ureda predsjednika Vlade.

Tom prigodom podsjećaju kako Milanović nije uputio govor mržnje nego se borio protiv istog kojeg je na HTV-u imala Tomašić te kako se radi o prvoj pobuni protiv premijera koja se dogodila u zadnjih 60-ak godina od strane HRT-a čime se dokazuje neovisnost tog medija. No još nije jasno je li tog istog dana HRT prestao biti neovisan kad su zbog Milanovićeve kritike otpuštena čak tri novinara trećeg Dnevnika.

Kako stoji u Vladinom priopćenju, „HRT ne bježi od vlastitih pogrešaka, ali nisu ni smatrali relevantnim priopćiti gledateljima koji ih plaćaju o kojim je i čijim pogreškama riječ“ te zaključuju kako „nisu u stanju razlikovati javnu polemiku i premijerov apel za odgovornošću medija od 'nedopustivog pritiska na medije'“. Ostaje vidjeti hoće li Milanović jednako snažno apelirati da se navedeni djelatnici vrate na svoja radna mjesta. Zanimljivo je napomenuti kako je upravo Denis Latin bio taj koji je otvoreno lobirao za Milanovića i njegov SDP prilikom posljednjih izbora.

 

Popularni Članci