'

Ružin član neovlašteno izbacio Đapića iz HSP-a!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Index.hr
Najava prema kojoj predsjednik HSP-a Daniel Srb isključuje Antu Đapića iz stranke je teška povreda Statuta, stoji u priopćenju kojeg potpisuju članovi Središnjeg časnog suda HSP-a Sanja Mišetić i Boris Hlavati.

Naime, časni sud HSP-a brojao je pet članova, a to su Željko Soldo, koji je ujedno i predsjednik navedenog suda, te članovi Boris Hlavati, Sanja Mišetić, Ivica Matić i Ivan Tudurić. S obzirom na to kako je Tudurić u međvremenu prešao u HSP dr. Ante Starčevića, stranku Ruže Tomašić, sud nastavlja raditi s preostala četiri člana.


“Predsjedništvo HSP-a, na koje se poziva Srb, nikada nije bilo nadležno da donosi takve odluke, te su one isključivo stvar odluke Središnjeg časnog suda HSP-a koji, s obzirom na Statut, jedini može donijeti takvu odluku”, naglašavaju članovi te dodaju kako navedeni sud o Đapiću nije raspravljao, što je Srbu itekako poznato. “Nakon odluke Daniela Srba, na članove Časnog suda se, prema njihovim riječima, vršio pritisak da falsificiraju odluku suda i tako opravdaju ponašanje Srba i dijela predsjedništva stranke, koje, napominju, nije u skladu sa Statutom.

Također demantiraju napise portala PolitikePlus, prema kojem je troje od petoro članova izglasalo izbacivanje Ante Đapića. Članovi suda navode kako ne mogu troje od petero članova biti za izbacivanje, ukoliko je jedan član, točnije Ivan Tudurić, prešao u drugu stranku te naglašavaju kako su dva člana, od preostala četiri, za Đapićevo izbacivanje, što je nedovoljno. Tako je izbacivanje Đapića od člana HSP-a dr.Ante Starčevića ne samo neovlašteno, nego i kažnjivo Zakonom.
 

Popularni Članci