RODITELJI U ŠOKU Predsjednica Kolinda dubrovačkoj djeci u vrtiću dijelila srpske čokoladice (FOTO)

Autor: Luka Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas je boravila u Dubrovniku povodom Dana dubrovačkih branitelja te sudjelovala u niz protokola, a između ostaloga susrela se i s djecom jednog dubrovačkog vrtića. Jedan od roditelja djeteta ogorčen je javio kako je njegovo dijete u vrtiću kojeg je posjetila predsjednica kao poklon od nje dobilo čokoladicu porijeklom iz Srbije. 

'Morao sam ovo staviti da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njezinu sliku i čokoladu iz Srbije, rekao je uznemireni otac te se pitao je li ovo žalosno i to na Dan dubrovačkih branitelja uz sarkastični komentar - bravo.

Tko je nagovorio predsjednicu da dijeli srpske proizvode po vrtiću nije poznato, niti bi  trebao biti problem. Ipak, razumljivo je kako postoji dovoljno hrvatskih čokoladica koje se moglo dijeliti djeci u slučaju kad je u pitanju protokolarno događanje ovakve razine, posebno ako u njemu sudjeluje Predsjednica Države.

Reakcije roditelja dodatno je pojačao današnji dan u kojem se Dubrovnik prisjeća najtežih stradanja i trenutaka svoje novije povijesti zbog srbo-četničke agresije na današnji dan, kada je Dubrovnik imao najviše civilnih i vojnih žrtava i kada je drastično stradala spomenička baština. 

REAKCIJE: 

- KOLINDINA ISPRIKA 'To se više neće dogoditi, dubrovačkoj djeci ćemo poslati hrvatske čokoladice'

 VLASNIK PIONIRA: U čemu je problem, moja supruga kupuje u Todorića u Srbiji, Vučić obožava Kraš

OGLASILI SE S PANTOVČAKA 'Čokoladica iz Srbije samo je jedan od proizvoda u paketu'

Popularni Članci