Priveden Indexov novinar Gordan Duhaček, razlog - objava na Twitteru

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže
Policija je jutros privela Indexovog novinara Gordana Duhačeka. 

Duhaček je jučer pri ulasku u Hrvatsku iz BiH obaviješten o tome da ga traži policija. Sam je otišao sinoć u policijsku postaju u Heinzlovoj kako bi se s njima dogovorio oko detalja. Danas je, naime, trebao na službeni put van Hrvatske. No, policajci su ga jutros dočekali u zagrebačkoj zračnoj luci i priveli, piše Index.

Duhaček je priveden zbog dvije objave na svom Twitteru. Jedna je objavljena u ljeto 2018. godine, a druga prije nekoliko tjedana.

U prvoj je, usput, spomenuta riječ ACAB.

Drugi sporan twitter je satirična obrada pjesme "Vilo Velebita".

"Ispričao je i kako su ga na podu poprskali suzavcem te kako su ga u policijskom automobilu govorili da mu se ovo dešava jer se opire sistemu, jer nije poslušao njihovu naredbu istog trenutka te kako su oni najviši zakon i sl." Nedajbože da se itko opire sistemu. ACAB!", napisao je Duhaček u srpnju 2018. godine na Twitteru.

Riječ je bila o policijskoj intervenciji u jedan zadarski fast food, a o čemu se tih dana intenzivno pisalo.

Drugi sporan tvit je, kako smo spomenuli, satirična Duhačekova obrada pjesme "Vilo Velebita", a koju je na svom Twitteru preimenovao u "Govna Velebita".

Duhaček je pjesmicu na Twitteru objavio u kolovozu, a odmah je prijavljen.

"Domoljubi su me zbog persiflaže "Vile Velebita" prijavili policiji, pa se sada jedan inspektor bavi tim "slučajem". Pričao sam upravo s gospodinom, bio je korektan. Eto na što domoljubi troše ograničene resurse hrvatske policije. Ah, domoljubna je glupost beskonačna", napisao je Duhaček tada.

Inače, u preimenovanoj pjesmi 'Govna Velebita' osvrnuo se na fekalije u Jadranu. 

“U čast hrvatskog jezera govana na Plitvicama i izlijevanja govana u hrvatsko more od Dubrovnika do Splita, prilagodio sam tom hrvatskom domoljubnom fenomenu poznatu domoljubnu pjesmu. 

Govna Velebita Oj ti govno, govno Velebita, Ti našeg crijeva diko, Tvoja slava jeste nama sveta, Tebi Hrvat kliko: Ti govno Velebita, Ti našeg crijeva diko! Kenjala, premila, Kenjala, premila, Kenjala, oj premila, Ti stolico svih Hrvata!

Fekalije, govnovito smeđe, Ja ljubim tvoje smrade. Ljubim tvoga opojnoga prdeža, I onoga ličkoga rukovanja. Ti govno Velebita Ti našeg crijeva diko! Kenjala, premila, Kenjala, premila, Kenjala, oj premila, Ti stolico svih Hrvata!”

Popularni Članci