'

PRIRUČNIK ZA KRIZMANIKE Ateisti su egoisti, prilično nesimpatični ljudi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: facebook
Na društvenoj mreži facebook već neko vrijeme kruži fotografija koja navodno prikazuje tekst službenog priručnika za krizmanike. Zanimljiva je definicija pojma ateist, za kojeg navode da se smatra bogom te ga usko povezuju s egoizmom.

'Neki su ljudi zato ateisti jer smatraju da je sjajno sama sebe smatrati nekom vrstom "boga" kako bi sami mogli određivati što je dobro a što je zlo. Kome njegov EGO stoji u središtu svijeta taj je egoist. Egosti su, to je svatko ponekad doživio, prilično nesimpatični ljudi. Egoisti su logično ateisti - jer je jasno da se u njihovu sliku svijeta ne uklapa nitko tko je veći, ljepši, pametniji, svetiji ili dostojniji poštovanja od njih samih', tekst je navodnog priručnika.

Ateizam je, naime, odsustvo vjerovanja u postojanje boga. Svoja uvjerenja ateisti temelje na empirijskim istraživanjima te dokazanim znanstvenim činjenicama.

Egoist je pak osoba koja je usmjerena samo prema svojim interesima. Egocentričnost je promatranje svijeta isključivo iz svoje perspektive te nemogućnost empatije prema drugima, iako su takve osobe potpuno svijesne da ostali imaju želje i potrebe, baš poput njih.

Logika je znanost o oblicima pravilne misli i metodama spoznaje.

Zaključak vjerskog priručnika je da su neki ateisti egoisti, jer je im je ego u središtu svijeta. Povezuju ga, naime, s pojmom logika.

                                                                                                               R.K.

Popularni Članci