Premijer dobio pismo s bijelim prahom i stravičnom porukom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković jučer je u središnjici stranke dobio pismo s bijelim prahom u kojem mu se prijeti smrću, neslužbeno doznaje RTL.

Policija je izuzela omotnicu sa sumnjivim sadržajem i provodi očevid.

Večernji piše da je u pismu navodno bila i poruka “A za izdajnike jedan od lijekova je i novičok”.

Novičok je inače nervni agens korišten u trovanju ruskog opozicionara Alekseja Navalnog. To kemijsko oružje razvili su svojevremeno Sovjeti, kako bi zaobišli Konvenciju o kemijskom naoružanju.

Premijer Plenković rekao je danas kako su pojačane mjere sigurnosti i odluka da se vozi u blindiranom automobilu, rezultat je procjene MUP-a.

– Da, bilo je proteklih dana nekoliko prijetnji, na policiji je da ih ispita. Nisu bile na razglednicama, one više nisu u modi – rekao je.

Podsjetimo, nakon napada na Markovom trgu u ponedjeljak u kojem je napadač ranio policajca ispred Vlade i počinio samoubojstvo, premijer je ustvrdio kako sumnja da je meta napada bio on osobno. 

Danas je uhićen muškarac (63) koji živi u istom selu kao pokojni napadač, Danijel Bezuk, a policija je utvrdila da je nakon napada govorio kako je Bezukova meta bio Plenković i kako on sam mašta o tome da ga ubija. Kod njega je pronađeno i vatreno oružje te eksplozivne tvari.

Popularni Članci