POTVRDILA INSPEKCIJA Hoteli Royal Resorts moraju ukloniti bespravni objekt u Lapadu (FOTO)

Autor: Lucija Komaić Autori fotografija: LK, L.K.
Hotelska grupacija Royal Resorts, odnosno bivši Importanne resorts, tijekom korona krize upustila se u brojne investicije, između ostaloga i nadogradnju katova postojećih hotelskih kapaciteta.

 I dok su za ove radove nadogradnje ishodovali potrebne građevinske dozvole, za jednu investiciju to su propustili napraviti.

Građani su ostali neugodno iznenađeni novim objektom u ulici Kardinala Stepinca u Lapadu. Na prekrasnoj lokaciji, s pogledom na Uvalu Lapad i Grebene preko noći je niknuo građevinski objekt. Iz hotelske grupacije Royal Resorts još u lipnju su Dubrovačkom dnevniku odgovorili kako se radi o objektu za reciklažni otpad na privatnom zemljištu, za koji nisu potrebne prethodne dozvole, jer nisu u pitanju građevinski radovi.

Dubrovački dnevnik odgovore na ista pitanja zatražio je od Građevinske inspekcije Državnog inspektorata, s obzirom na to kako se čini kako su za izgradnju ovakvog objekta ipak bili potrebni građevinski radovi. Tada su iz Inspekcije Dubrovačkom dnevniku odgovorili kako će izvršiti inspekcijski nadzor, nakon kojega će dostaviti odgovore.

''Očevidom obavljenim dana 16. lipnja 2020. godine na lokaciji k.č.br. 380 k.o. Dubrovnik, utvrđeno je kako za izgrađenu građevinu investitor nije ishodio pravomoćnu građevinsku dozvolu. Slijedom navedenog, pokrenut je upravni inspekcijski postupak te doneseno rješenje o uklanjanju kojim se naređuje investitoru da ukloni bespravno izgrađenu građevinu,' potvrdili su za Dubrovački dnevnik iz Građevinske inspekcije Državnog inspektorata nakon obavljenog inspekcijskog nadzora.

Popularni Članci