POTPISALI UGOVOR Croatia Airlines nabavlja najsuvremenije zrakoplove

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Croatia Airlines
Hrvatski nacionalni prijevoznik potpisao je ugovor za šest aviona A220-300. Croatia Airlines planira unajmiti dodatnih devet A220, čime će dodatno imati 15 aviona tog tipa.

A220 će zamijeniti prethodnu generaciju zrakoplova u floti tvrtke, smanjujući operativne troškove te poboljšavajući ekološku učinkovitost i konkurentnost, a putnicima će ponuditi udobnost bez premca u cijeloj floti, piše na službenim stranicama kompanije.

"Današnje potpisivanje ugovora o kupnji najsuvremenijih zrakoplova Airbus poseban je trenutak za sve nas u Croatia Airlinesu. Označava početak novog razdoblja zrakoplovstva, novog razdoblja u životu Croatia Airlinesa, novog razdoblja za naše putnike, novog razdoblja za hrvatski turizam i gospodarstvo u cjelini", rekao je Jasmin Bajić, glavni direktor i predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

"Oduševljeni smo što možemo dodati Croatia Airlines kao novog korisnika A220. A220 je idealno prilagođen hrvatskim zrakoplovnim potrebama, pružajući operativnu fleksibilnost i učinkovitost uz osiguranje kompaniji da slijedi svoj cilj regionalne i međunarodne povezanosti bez kompromisa, u bilo kojem aspektu, bilo da se radi o udobnosti putnika ili ekonomiji troškova putovanja i sjedala", rekao je Christian Scherer, Airbusov glavni komercijalni direktor i voditelj međunarodne službe.

Navodi se kako su zrakoplovi A220 čistog dizajna, jedini zrakoplovi koji su izrađeni za tržišni segment od 100 do 150 sjedala koji objedinjuje najsuvremeniju aerodinamiku, napredne materijale i motore najnovije generacije. Imaju 50 posto manji otisak buke, do 25 posto nižu potrošnju goriva po sjedalu i emisiju C02, u usporedbi sa zrakoplovom prethodne generacije.

Croatia Airlines danas upravlja Airbusovom flotom od sedam zrakoplova iz obitelji A320.

Popularni Članci