Policija deložirala samohranu majku s troje djece, aktivisti Živog zida privedeni, novinarima pristup onemogućen

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Policija planira nasilno deložirati obitelj Fel iz Pitomače. Volonteri udruge Živi zid ispred obiteljske kuće stigli su još u dva sata ujutro te formirali 'živi zid'. Aktivirali su live stream, a sama proces deložacije je počeo u 8:00 sati. Policija brani pristup novinarima. Volontera je jedva 40, dok je policajaca 150. Live stream pratite dolje. 

Evo kratko niza događaja od jutros u 2 sata kada je policija počela s blokadom prilaznih cesta.

Live Stream ovdje

Nešto prije 10 sati deložacija je konačno izvršena. Nekoliko aktivista je uhićeno. 

"Na temelju rješenja donesenog sukladno NEPOSTOJEĆEM članku ovršnog zakona, deložirana je i na ulicu izbačena obitelj samohrane majke i njezine troje malodobne djece. Aktivisti Živog zida privedeni su, pobacani u marice poput pasa uz prijetnje i batinanje....ima i krvavih i pretučenih. Interventna policija, njih stotinu, opkolilo je grad, blokiralo obližnje ulice i stadion kao da se radi o terorističkom napadu, a ne o deložaciji samohrane majke. Tužno i sramotno. Policija je prije svog pohoda zagasila i oduzela kameru, tako da mogu sprovoditi nasilje bez ikakvih dokaza! Naša politička vlast, samo je marioneta bankara i novog svjetskog poretka, svatko od nas uskoro može završiti na ulici, ostati bez svog doma i kreveta u cik zore. Narode, probudi se!!!!", stoji na Facebook stranici grupe Živi zid.

8:20 'Nemojte nam to raditi. Nemamo što za jesti', ponavlja ženski glas. Slike nema. 

8:15 Policija je privela nekoliko aktivista, među njima i Ivana Pernara. 

8:08 Dvoje djelatnika policije smjestilo se ispred kamere Živog zid te su tako onemogućili sliku. Gotovo 150 pripadnika policije okružilo je 40-tak volontera sa svih strana. 

8:00 Volonteri brane policiji pristup kući. Uzvikuju 'pravna država', 'otpor' pa čak i 'budite uz nas'. 

6:25 Sve je spremno! Aktivisti s jedne strane, režim s druge. Aktivisti goloruki, velikih srca, režim 100 policajaca (!) u punoj ratnoj spremi... Dva maloljetna dječaka koja su pokušali proći kroz ulicu policija je uhitila!

5:30 Obitelji Fel se pridružuju i susjedi koji dolaze u pomoć. Aktivistima i obitelji upravo se pridružilo desetak susjeda. Hvala svima koji su se solidarizirali, pozivamo i druge koji mogu doći, neka nam se jave. Prilaz kući Felovih ipak postoji.

5:10 Oko 60 policajaca opkolilo je kuću obitelji Fel. Policija se sve vise približava i blokira ulaze u ulici i prema kući.

5:00 Kako se približava početak moguće nasilne deložacije, aktivisti se pripremaju na formiranje živog zida pred kućom obitelji Fel. Saborski zastupnici i ostali pravednici i dalje spavaju...

4:15 Osam vozila interventne policije! Aktivisti pripremaju LIVE STREAMING preko kojeg će se sve moći pratiti uživo! LINK NA LIVE STREAM će biti objavljen čim bude dostupan.

4:00 Stanje je trenutačno mirno, ali broj interventnih policajaca je velik. Aktivisti trenutačno u domu obitelji Fel prolaze brzinsku obuku kako se ponašati u slučaju nasilne deložacije. Sve upućuje na to da će naša policija prema svojim građanima ujutro primijeniti silu. Zanimljivost je da su aktivisti skuhali kavu policajcima, jer noć je hladna, i odnijeli su im do njihovih "položaja", no policajci su uljudno odbili kavu.

3:45 Broj interventnih policajaca u ulici se stalno povećava. Aktivisti u domu obitelji Maja Fel pripremaju se za najgore. Brojčano stanje policije upućuje na mogući pokušaj nasilne deložacije.

3:30 Policija je dobila pojačanje, stiglo je oko 5 kombija interventne policije.

3:00 Sa svih strana blokirana ulica u kojoj se nalazi dom obitelji Fel! 

2:30 Aktivisti Živog zida okupili su se u domu obitelji Fel i čekaju deložaciju koja je zakazana za 8:00 sati ujutro.

2:00 Policija blokirala prilazne ceste domu obitelji Fel, kako se građani ne bi mogli solidarizirati i stati u živi zid!

Popularni Članci